Al sinds onze start op 1 juli 2016, zijn wij bij Silene Uitvaart toegewijd aan het creëren van een afscheid dat recht doet aan het unieke leven van iedereen die ons verlaat.

Lees meer …

Op zaterdag 5 november vindt het evenement 'Als de liefde niet bestond' plaats, wat Silene Uitvaart mede-organiseert. 

Lees meer …

Wij zijn partner geworden van hospice Beukenrode. Hiervoor hebben wij een schildje mogen ontvangen.

Lees meer …

Voor al uw vragen rondom het afscheid, zoals: Wat kunt u vooraf al bepalen? Hoe ontlast u uw nabestaanden in die verdrietige tijd? Kunt u uw eigen uitvaartbegeleider kiezen?

Lees meer …

Bij verdriet horen tranen. Maar waarom eigenlijk? Hebben tranen enig nut? Voel je je na een enorme huilbui echt beter dan daarvoor? En als dat zo is, waarom huilen dieren dan niet?

Lees meer …

Rouwadvertenties worden steeds persoonlijker. Nabestaanden kiezen er regelmatig voor om hun gevoelens uit te drukken met poëzie of songteksten. Een inspirerende en troostrijke bloemlezing.

Lees meer …

De puberteit is op zich al een lastige periode. Maar als een tiener ook nog te maken krijgt met ver-lies in de directe omgeving, wordt het helemaal zwaar.

Lees meer …

Als vrouwen met vage klachten naar de huisarts gaan, denkt die niet meteen aan hartproblemen.

Lees meer …

Het lijkt een paradox, eenzaam zijn in Nederland. We zijn immers een van de dichtst bevolkte lan-den ter wereld.

Lees meer …

Het leven ten volle benutten, hoe doe je dat? Maurice Wiegman (49) kwam door een spierziekte op 36-jarige leeftijd in een rolstoel terecht.

Lees meer …

Er zijn geen vaste kleuren
het is niet blauw of geel
je kunt in rood ook zeggen

Lees meer …

De etnische stam Tana Toraja, woonachtig op het Indonesische eiland Sulawesi, staat bekend om zijn kostbare en uitbundige begrafenisrituelen.

Lees meer …

Bij het bankje onder de appelboom waar opa zo graag zat, op de zee waar hij jarenlang als visser actief was, in het bos waar hij zo graag wandelde...

Lees meer …

Op 2 november gedenken we wereldwijd de zielen van overleden dierbaren. Sinds de twaalfde eeuw heet deze dag Allerzielen.

Lees meer …

Dromen over de dood en overleden dierbaren is soms angstig, maar kunnen in werkelijkheid veel vertellen over je innerlijk.

Lees meer …

De aanslagen in Parijs en Brussel, de dood van Johan Cruijff, de neergeschoten MH17. Rampen en gebeurtenissen als deze beleven we, zo wijst de praktijk uit, collectief. 

Lees meer …

Het komt maar al te vaak voor dat familieleden geen idee hebben van de wensen van hun dierbare in de laatste levensfase. Praten over de dood en de aanloop ernaartoe voelt ongemakkelijk, zeker als het nog niet zo ver is.

Lees meer …